2011. szeptember 1., csütörtök

Milánó repülőterei

Milánó igen jól el van látva repülőterekkel, mivel három repülőtér is tartozik hozzá.
View Larger Map  Milánó repülőterei A-Linate, B-Bergamo, C-Malpensa

Bergamo Orio al Serio repülőtér
Szigorúan véve csak a Linate és a Malpensa nemzetközi repülőtér tartozik Milánóhoz, a Bergamo Orio al Serio repülőtér több mint 40 km-re fekszik Milánótól, ide érkeznek általában a fapados járatok gépei. Erre a repülőtérre érkeznek a Magyarországról induló Wizzair járatok is, és ide érkeznek a Ryanair járatai is.
A Wizzair saját autóbuszos transzfert is fenntart, amivel bejuthatunk Milánóban ennek az ára 2600 Huf.
Ezen kívül menetrend szerinti vonattal és busszal juthatunk a városba. A vonatok a Bergamo állomásrol indulnak, a menetidő körülbelül 1 óra, az út ára 4 Euro és a járatok 30-60 percenként indulnak.  A buszjáratok ára 9-10 Euro, de az autópályán gyakran hatalmas torlódás van, talán érdemesebb a vonatot használni.
Taxival a Bergamo repülőtérről Milánóba menni kb. 100 Euroba kerül.

Malpensa repülőtér
A Malpensa repülőtér a legnagyobb Milánó repülőterei közül, innen indulnak és érkeznek az interkontinentális járatok, de a 2-es terminál fogad fapados járatokat is, ide érkeznek az Easyjet járatai is. A két terminált ingyenes buszjárat köti össze.
A repülőteret a Malpensa Express köti össze Milánóval, a járatok körülbelül fél óra alatt jutnak be a városba. A vonatjegy ára 11 Euró, de oda-vissza jegyvásárlás esetén csak 14 Euro. A buszjáratok költsége 7,5 Euro a menetidő 40-60 perc itt is gyakran akadályozzák a forgalmat a torlódások az autópályán.
A taxi elég drága, körülbelül 80 Euróba kerül a városközpontba jutni

Linate repülőtér
A Linate repülőtér a legkisebb Milánó repülőterei közül, de ez fekszik a legközelebb a városhoz. A milánói helyi tömegközlekedési eszközökkel is bejuthatunk a városba. A 73-as busz és az 1-es metró járatait használhatjuk. A buszjáratok 10 percenként indulnak az ára 1 Euro, ahogy minden milánói tömegközlekedési eszközre is 1 Euro a jegy. Használhatjuk az x73-as jelzésű expressz buszt is ez sehol nem áll meg útközben, a végállomás a San Babila téren van.
A taxi ára a belvárosba 15-20 Euro között mozog.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése